Wat zou je doen als er nooit meer een morgen zou zijn?? Teennagels lakken?!…

Terwijl ik dit schrijf, rijd ik naar het strand… Tijdens het auto rijden, onder de douche of tijdens een wandeling met de hond stroomt mijn hoofd vaak vol met inspiratie. Mijn hoofd voedt zich vaak met de mooiste WENSEN en VERLANGENS. Ik zie en voel even wat hoe mijn leven eruit zou zien als ik deze wensen en verlangens zou gaan leven…

Ik heb (mijn hele gezin!) vanaf vandaag twee weken vakantie, de ZON schijnt en ik besef wat een GELUK ik heb.

Deze wensen en verlangens zorgen ook voor onrust. Mijn TO DO list is weer erg lang. Ik wil deze vakantie wel ‘nuttig’ en voldaan vullen. Voor mij houdt dat in dat ik het liefst eerst alle was wegwerk en het huis schoon en opgeruimd is. Gister stelde mijn man een spontane picknick bij het IJsselmeer als avond eten voor… Goed begin van de vakantie! Geweldig idee maar ik zei dat ik dat liever morgen deed en liever even het huis wat netjes wilde maken, wat was wegwerken en mijn teennagels wilde lakken (echt HOEZO??)…

Ik kan terwijl ik dit schrijf echt heel ONAARDIGE dingen over mezelf denken, maar ik kies voor LIEFDE.

Wat zou je doen als er nooit meer een morgen zou zijn?!

Natuurlijk is ons huis nog steeds een rommeltje, de wasmand nog steeds vol, mijn teennagels wel gelakt dat dan weer wel… Maar AF is het nooit. Gelukkig besef ik dit de eerste dag van de vakantie en ga ik PROBEREN deze vakantie te luisteren (WAT ik denk na wat ik zal typen, KIJK uit het raam, ZIE de prachtige tulpen en de RADIO start Marco Borsato de BESTEMMING!)

Je kan je eigen regels maken en bepalen daarin ben je vrij!!

TOEVAL? ik denk het niet…

Deze vakantie luister ik niet naar haast en ontevreden. Maar kies ik voor plezier en rommel…

Wat wat maakt me blij? Of wat mij daarbij helpt, wat zou Pippi doen?!

En alleen deze GEDACHTE maakt mij nu al BLIJ!