Delen? Inspiratie? Irritatie? Social Media

Pippi doet haar eigen zin!

Ik heb al een tijdje verkering met social media… Soms vind ik het leuk, soms heel leuk, maar soms baal ik ervan…

Ik hou van mooie plaatjes. Ze helpen me bij het vinden van de BESTE versie van mezelf. Ze geven me inspiratie en en vermaak. Ik vind er ideeën.

Ik vind er soms zoveel ideeën en mooie plaatjes dat ik er uiteindelijk niets mee doe. Ja wel, ik voel me daarna vooral rot. Ik zie allemaal dingen die ik mooi vind, die ik ook wil (maken), die ik ook wil doen, maar niet doe… behalve BALEN.

Dus ik heb al verschillende relaties gehad. De eerste keer startte met Facebook. Ik ging als mezelf en ik ging er vol voor. Deelde meteen allerlei persoonlijke dingen en verwachtte natuurlijk elke keer leuke reacties…. gevolg: te veel online, te vaak kijken of iemand wel of niet reageerde, zelf ook op iedereen reageren… Hier ging ik uiteindelijke totaal niet van AAN en kostte me te veel TIJD. Tijd die ik wilde besteden aan LEVEN.

Daarna heb ik verschillende relaties gehad. Facebook anoniem, alleen reclame. Instagram anoniem, alleen mensen waar ik van AAN ga.

Ik heb periodes dat ik ervan geniet, dat ik daarna vol aan de slag ga. Dat ik er Happy van word. Maar als ik niet zo een fijne dag heb doet het me pijn. Kan ik al die ‘perfecte’ plaatje even niet zien als inspiratie. Zie ik dingen van mensen die ik liever niet wil zien en weten.

Maar ik ga het dus weer proberen… MET mijn Alter Ego’s. Omdat ik hoop dat deze keer het wel lukt. Omdat het mij zo leuk lijkt om ook een fijne Social media relatie te hebben!

En omdat ik het deze keer vol wil houden zijn hier mijn ‘relatie’ regels:
-TIJD is LEVEN. Tijd is zeldzaam en aan het eind van de dag wil ik tijd hebben gegeven aan dingen waar ik BLIJ van word.
-Ik volg alleen mensen waar ik van AAN ga (word ik hier blij van i.p.v. een ontevreden of jaloers gevoel )
-Ik hou mijn blogs kort en krachtig zodat ik ze tussen het ‘eten en de was’ kan schrijven (zo hou ik tijd over voor leuke dingen!)
-Ik wil geen meldingen van Likes (dat is niet mijn doel, dat moet het niet zijn!)
-Geniet! niet zoeken naar perfecte plaatjes, geniet van wat je doet, kijk omhoog, zie de ECHTE vogel (bomen, zonsondergang, regenboog…)
Maar altijd:
-Family first, wat is echt belangrijk?

Ik hoop dat je misschien wat hebt aan mijn relatie tips. Uiteindelijk word denk ik niemand blij van uren scrollen door perfecte plaatjes…

Hoe is jouw relatie met Social Media?