Drie kinderen, aandacht verdelen… Mee op schoolreisje!!

We hebben DRIE kinderen. Ons grootste GELUK ligt daar. BLIJDSCHAP, PLEZIER maar helaas ook SCHULDGEVOEL. Want hoewel we bij de derde veel relaxter zijn, vind ik niet dat je een derde er zo even bij doet. Natuurlijk draait een derde makkelijker mee in ons gezin (ze moet wel) en zijn we als ouders een stuk meer ervaren en relaxter. Maar drie kinderen betekent ook dat je ze alle drie evenveel AANDACHT wilt geven. En dat vind ik soms super moeilijk…

Ons eerste kind, een zoon, is lekker aanwezig en super enthousiast. Daardoor is hij vaak aan het woord. Onze derde is drie en buiten dat zij nog veel aandacht nodig heeft vanwege veiligheid (ze loopt zo de straat op, nog geen zwemdiploma) NEEMT zij haar aandacht. Daartussen zit onze dochter. Een echt middelste kind, ze kan goed met groot EN met klein spelen. Ze is heel ZELFSTANDIG en kan zich snel AANPASSEN. Het lijkt of alles vanzelf gaat en zonder problemen. Ze heeft een tijdje geschreeuwd. En dat is eigenlijk heel logisch want zij wilt ook natuurlijk gehoord worden!!

Maar vandaag ga ik eindelijk eens mee op SCHOOLREISJE. Bij de oudste heb ik vaak op school geholpen, toen zij naar school ging kwam er een zusje en werd dat wat lastiger… Maar vandaag ben ik van haar!! Geniet ik ervan om haar te zien, zie ik hoe groot ze alweer wordt. Kijk ik de hele busreis naar haar, voel ik me trots dat ik haar moeder ben. Zie ik hoe LIEF en SOCIAAL ze is, ben ik even helemaal VERLIEFD op mijn eerste meisje. Ons middelste kind!! Wat ben ik blij met jou!